Moment de referință pentru dezvoltarea „LITORALULUI ARDEALULUI”: Modernizarea infrastructurii turistice în stațiunea balneară Ocna Sibiului, scoasă la licitație

images_foto_092019_OCNA

Modernizarea infrastructurii turistice în stațiunea balneară Ocna Sibiului a fost scoasă la licitație. Termen final pentru depunerea ofertelor: 23 septembrie. Valoarea estimată a contractului este, potrivit anunțului făcut de autorități, aproape 5 milioane de lei!

 

Așa cu precizează surse din cadrul CJ Sibiu, operatorii economici interesați să modernizeze infrastructura rutieră și cea de agrement din stațiunea balneară Ocna Sibiului sunt așteptați să își depună oferta până în data de 23 septembrie 2019. Valoarea estimată a contractului pentru execuția lucrărilor este de4.911.397,07 lei fără TVA.

PRECIZARE: Investiția se realizează în cadrul proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului”  pentru care Primăria Orașului Ocna Sibiului, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, a obținut fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Valoarea totală a proiectului este de 19.613.388,30 lei, inclusiv TVA, din care valoarea cheltuielilor eligibile este de 16.671.380,05 lei. Parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritorială Ocna Sibiului, în calitate de lider, și Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sibiu, în calitate de partener, trebuie să asigure o contribuţie proprie totală de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și anume suma de 392.267,77 lei.

Proiectul presupune modernizarea infrastructurii rutiere în lungime de 3.106 ml și realizarea unei parcări în suprafață de 5.560 mp. Este vorba despre străzile Lacului, Sărăturii, Trecătoarei, Podului, Alămorului și Reabilitarea DJ 106 B (străzile Salinelor, Mihai Eminescu, Mândrii și De Jos) și despre extinderea parcării de la intrarea în stațiune.

De asemenea, va fi reabilitată infrastructura de agrement de utilitate publică prin amenajarea unei zone de agrement și sport pentru sănătate și a  parcului „Statuia Minerului”. Vor fi amenajate Lacul Pânzelor, Lacul fără fund și Lacul Verde, precum și un teren de joacă în zona locuințelor ANL.

Detaliile despre acest proiect sunt puse la dispoziție pe site-ul Consiliului Județean Sibiu:

http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2019/02/Informare-III-proiect-postare-site-CJS-februarie-2019.pdf

 

foto: stirileProTv.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: