Ofiterul Starii Civile in… somaj? Iata cum…

Cununiile civile ar putea să fie oficiate în Biserică. Adica, postul ofiterului starii Civile ar putea fi… desfiintat! Iata despre ce este vorba! Un grup de parlamentari UDMR au initiat un proiect prin care să se permită preoţilor să joace şi rolul ofiţerului de stare civilă, astfel incat tinerii căsătoriţi să faca economie de bani.

Potrivit antena3.ro, iniţiatorii spun că Biserica Ortodoxă este de acord cu această schimbare. Legea este discutată, luni, la Senat, în comisie.

Conform sursei citate, sase deputaţi şi senatori UDMR au propus în Senat o nouă lege prin care preoţii au posibilitatea să oficieze şi cununia civilă, tot în biserică, înainte de slujba religioasă. În aceste condiţii, tinerii însurăţei nu vor mai fi nevoiţi să treacă pe la Primărie în ziua nunţii. Conform legislaţiei în vigoare, ofiţerii de stare civilă sunt şefii misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare de carieră ale României, comandanţii de nave şi aeronave, scrie obiectiv.info.

Asa cum arata proiectul, in toate cazurile, căsătoria civilă se încheie obligatoriu înainte de celebrarea căsătoriei religioase şi numai într-un lăcaş de cult al unui cult recunoscut de stat.

Si, totusi…

Într-un comunicat remis de Biroul de presă, Patriarhia Română susţine că, cel putin deocamdata, nu s-a cerut o consultare cu privire la această iniţiativă legislativă.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: