Poliția SIBIU, acțiuni de amploare în tot județul. În trei zile, 194 de sancțiuni contravenționale, o personă arestată preventiv și bunuri confiscate

Polițiștii sibieni au organizat și desfășurat, în perioada 5 – 7 august, acțiuni în scopul prevenirii faptelor antisociale, verificării legalității activităților economice, prevenirii și combaterea activităţilor infracţionale. Au fost desfășurate peste 70 de acțiuni și au fost aplicate aproape 200 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 5 – 7 august a.c., Poliția Română a organizat o amplă acțiune, la nivel naţional, în zona cluburilor și barurilor, pentru prevenirea și combaterea activităţilor infracţionale.

În județului Sibiu, la activități au participat zilnic, în medie, 75 de poliţişti de ordine publică, de investigaţii criminale și de la alte formaţiuni de poliţie.

În conttextul menționat, au fost efectuate 76 de acțiuni și controale, dintre care 55 în domeniul ordinii publice și 21 pe linie de investigații criminale.

Polițiștii sibieni au fost constatate 3 de infracţiuni, dintre care 2 de natură judiciară și una de altă natură, iar o persoană a fost arestată în baza mandatului de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ, au fost aplicate 194 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.870 de lei.

Dintre acestea, 116 sunt prevăzute de Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială și a ordinii și liniștii publice, 6 sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 8 sunt prevăzute de Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 55 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 425 de lei.

****

În zilele de 5 și 6 august, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate, în principal, pe depășirea limitei legale de viteză precum și combaterea nefolosirii centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție omologate și folosirii telefonului mobil în timpul mersului fără dispozitiv sau accesorii de tip „mâini libereˮ.

La acțiuni au participat zilnic 38 de polițiști, fiind utilizate în activitate 7 aparate de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare (radar).

În cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri au aplicat 180 de sancțiuni contravenționale, din care 147 pentru depășirea regimului legal de viteză, 84 pentru ignorarea importanței centurii de siguranță și a dispozitivelor speciale de retenție iar 11 pentru utilizarea telefonului mobil.

Totodată, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: