PORȚI DESCHISE la SIBIU pentru atragerea investițiilor din ţările francofone. Sibiul ar putea avea cursă aeriană directă către Geneva!

Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a avut în cursul acestei săptămâni, o întâlnire cu domnul Patrick Moleins, preşedintele Clubului Francofon de Afaceri Sibiu (CFAS).

Pricipalele teme abordate s-au referit la atragerea de investitori din ţările francofone, la încheierea unui parteneriat pentru ediţia de anul viitor a „Întâlnirii Francofone de Afaceri de la Sibiu” – un eveniment cu întâlniri B2B între companiile francofone, workshopuri şi vizite la întreprinderii, şi la sprijinirea proiectelor întocmite de elevi în cadrul unui concurs lansat în centrul şi nordul ţării pentru promovarea limbii franceze, dar şi a întreprinderilor francofone, având şi o parte practică, nu doar teoretică. 

De asemenea, Patrick Moleins, care este şi directorul NTN-SNR Rulmenţi (investitor strategic de pe platforma industrială Vest, parte a grupului Grupului NTN-SNR Roulements), a propus conducerii Consiliul Judeţean Sibiu introducerea unui zbor direct Sibiu-Geneva, efectuat de o companie low cost. Totodată, Clubul Francofon de Afaceri Sibiu este interesat de a deveni partener în cadrul Conferinţei de Afaceri INVEST IN SIBIU, eveniment organizat de către Consiliul Judeţean Sibiu şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu. Așa cum aflăm de la conducerea frului județean, în urma întâlnirii de afaceri de anul trecut, două firme din Belgia şi Franţa au ales să investească la Sibiu, iar Cantonul Frieborug din Elveţia a anunţat intenţia de a încheia un parteneriat strategic cu judeţul Sibiu.

Ne dorim ca numărul companiilor care aleg să investească în judeţul Sibiu să crească. Ne-am propus să îmbunătăţim şi să simplificăm cât mai mult interacţiunea dintre administraţia publică şi investitori, reducând birocraţia şi trecând de la sprijinul declarativ la sprijinul efectiv, susţinând crearea de firme noi şi investiţiile competitive. Suntem deschişi pentru colaborarea cu parteneri din cât mai multe ţări şi vom acorda un spijin sporit investiţiilor franceze şi francofone, în baza relaţiilor deosebite pe care România le are cu Franţa şi cultura francofonă”, a declarat Daniela Cîmpean.

La invitaţia domnului Partrick Moleins, în cursul lunii octombrie, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu va efectua o vizită la câteva firme franceze din județ.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: