PRECIZĂRI: DSP, explicații privind eprubetele găsite pe DN14! Sânge coagulat și necoagulat în recipientele găsite!

 “Pe suprafaţa incriminată s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide şi pipete, multe din recipiente fiind sparte. Acestea se pare că au fost îngropate în urmă cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol.

Pe unele există etichete deteriorate care au număr notat cu marker sau unele coduri. O parte conţin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdată nefiind stabilită natura sângelui.Reprezentanţii DSP au recoltat probe în recipient adecvat pentu deşeuri periculoase, inclusiv din cele marcate cu date de identificare, Poliţia Locală Blăjel urmând să le înainteze Serviciului de Medicină Legală în vederea cercetării. La locaţia respectivă a rămas un reprezentant al Primăriei Blăjel pentru supravegherea zonei, iar Garda de Mediu a contactat o firmă de colectare deşeuri periculoase în vederea salubrizării zonei. Primăria Blăjel se va ocupa de dezinfecţia zonei respective”.

Sunt precizările făcute de purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu- Kristina Gaal, într-un comunicat remis azi, la orele prânzului.

Sursa foto:www.mediafax.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: