Primăria Sibiu pregătește construcția a două noi poduri peste Cibin!

images_foto_082018_Europa-FM

 

 

La rectificarea bugetară din luna august, primarul Astrid Fodor va propune Consiliului Local alocarea de fonduri din bugetul local pentru realizarea studiilor în vederea construcției a două noi poduri peste râul Cibin.

 

Iată despre ce este vorba:

  • Un pod nou din șoseaua Alba Iulia spre strada Maramureșului, făcând legătura direct dintre malul cu magazinul Lidl și malul cu strada Maramureșului pe două benzi. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru actualizarea proiectului tehnic realizat în anul 2009 în acest scop. Noul pod va fi construit separat de podul existent, cunoscut drept podul Peco, pentru care vor fi prevăzute lucrări de reparații capitale.
  • Un pod nou pentru decongestionarea traficului din cartierele Gușterița, Reșița și Lazaret, acesta urmând să creeze o nouă cale de acces peste Cibin în dreptul străzii Viitorului, făcându-se legătura cu strada Rusciorului.

 

Autritățile precizează că, în plus față de cele două proiecte pe care Primăria Sibiu dorește să le inițieze cu acordul Consiliului Local, în prezent se află în lucru studiul de fezabilitate pentru modernizarea podului peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului (cartier Turnișor). Acesta va asigura o legătură directă între cartierele Ștrand și Turnișor, urmând să fie legat de drumul care va creat peste Câmpșor până în zona străzilor Dimitrie Cantemir – Ion Albabei.

 

 

sursa foto: Europa FM

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: