Prinși în flagrant datorită spiritului civic de care a dat dovadă un sibian

images_foto_042018_AAAAREST

În cursul zilei de 9 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un tânăr în vârstă de 22 de ani, domiciliat în localitatea Tălmăcel, după ce a fost depistat în timp ce încerca să sustragă bunuri din trei autoturisme parcate pe strada Siretului. Totul s-a întîmplat în jurul orei 03.30, la tentativa de furt tânărul fiind însoțit de doi minori- o fată și un băiat, ambii în vârstă de 15 ani.

 

Prinderea în flagrant a celor trei s-a datorat în primul rând reacției rapide a unui localnic din zonă care i-a observat forțând portierele autoturismelor și a anunțat de îndată Poliția. O astfel de atitudine civică vine întotdeauna în sprijinul polițiștilor care pot acționa și prinde rapid persoanele suspecte de săvârșirea unor fapte de natură să pună în pericol bunurile sau viața membrilor comunității.

Din primele cercetări efectuate cu ocazia prinderii în flagrant a celor trei persoane a rezultat că din autoturisme nu au fost sustrase bunuri, în cauză fiind deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Ca urmare, față de tânărul în vârstă de 22 de ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, acesta urmând a fi prezentat unității de parchet competente cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta continuă în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor trei tineri.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: