Producători locali din Polonia în vizită la Sibiu. PIAȚA VOLANTĂ TRANSILVANIA i-a atras ca un magnet!

images_foto_082018_OASPETI

Piața Volantă Transilvania a fost vizitată de o importantă delegație din Regiunea Wielkopolska, Polonia, formată atât din oficiali ai regiunii poloneze, cât și din primari, producători locali și reprezentanți ai grupurilor de acțiune locală.

 

Producătorii dar și cumpărătorii locali prezenți la piața volantă sibiană de la Sala Transilvania au avut ocazia de a interacționa și schimba impresii cu oaspeții polonezi. 
Reamintim, delegația poloneză este condusă de vice-mareșalul Regiunii Wielkopolska Krzysztof Grabowski, iar printre membrii delegației se numără reprezentanți ai Grupului de Acțiune Locală „Gates of Wielkopolska”, primari, producători locali membri ai Rețelei Patrimoniu Culinar Wielkopolska (parte a rețelei europene Culinary Heritage Network), dar și un renumit chef, Paweł Powroźnik. Oaspeții au facut un tur al pieței, au discutat cu producătorii sibieni, iar la Insula Tradițiilor au facut cunoștință cu Harnicele de la Șezătoarea din Avrig, dar și cu mândrii dansatori din Ansamblul „Călușerii” din Rășinari. 
În Sala Transilvania a avut loc o întâlnire cu grupurile de acțiune locale din Județul Sibiu, privind stadiul implementării surselor UE, probleme întâmpinate de ambele părți, dar și realizări și posibilități de cooperare.

Pe lângă reprezentanții grupurilor de acțiune locală din județul Sibiu, au participat Ionuț Diaconeasa, consilier ministru în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ciprian Ștefan, manager CNM ASTRA, Maximilian Drăgan, coordonator Program Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, reprezentanți ai ULBS și ai Direcției Agricole Sibiu. 
Wielkopolska în Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: