ȘANTIERE DE PRIMĂVARĂ! Au început lucrările de modernizare a străzilor Aleea Haiducului, Cindrelului și Odessa. Lucrări la rețeaua electrică pe strada Andrei Șaguna

Orașul, ca un șantier! Primăria Sibiu a emis ordinele de începere a lucrărilor contractate pentru modernizarea Aleii Haiducului, a străzii Cindrelului și a străzii Odessa, iar constructorii și-au început activitatea din această săptămână.

De luni, 18 aprilie au început lucrările pe Aleea Haiducului. Contractul încheiat cu firma SC BMT Trans Construct SRLpresupune lucrări de modernizare a carosabilului și a trotuarelor, amenajarea unor guri de scurgere a apelor pluviale, modernizarea iluminatului public și instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan. Lucrările au o valoare de 676.386,88 lei, termenul de realizare a acestora fiind de trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Circulația se va închide în perioada execuției lucrărilor.

Încep lucrările de modernizare și pe strada Cindrelului, aceasta făcând parte dintr-un pachet de opt străzi pentru care contractul de modernizare a fost semnat în 2015. Lucrările ce urmează a fi executate de constructorul SC DPC SA / SC Comtram SA / Geiger Transilvania includ modernizarea rețelelor de apă și canalizare pluvială, a carosabilului și a trotuarelor. Potrivit surselor din administrația locală, constructorul estimează că lucrările pe această stradă se vor încheia în termen de patru luni. În prima fază, cea de modernizare a rețelelor de utilități, circulația va fi permisă în regim de șantier, însă odată cu începerea reabilitării drumului, traficul va fi închis.

Din această săptămână încep și lucrările pe strada Odessa, parte din pachetul de zece străzi din zona Terezian – Viile Sibiului, pentru care contractul de modernizare a fost semnat în 2015. Pentru această stradă modernizarea presupune înnoirea rețelelor de apă și canalizare, precum și amenajarea carosabilului și a trotuarelor. Termenul de realizare a lucrărilor este sfârșitul anului, traficul urmând să fie doar deschis doar riveranilor, în condiții de șantier. Constructorul angajat prin contract pentru modernizarea acestei străzi este asocierea Comtram / SC DPC SA / Geiger Transilvania / Electron Impex SRL / Neoplan SRL.

Începând de acum și până la sfârșitul lunii aprilie, societatea deținătoare a rețelelor electrice va efectua lucrări de coborâre a cablurilor electrice de pe strada Andrei Șaguna în subteran, în ambele trotuarele ale străzii. Administrația locală anunță că traficul va fi afectat într-o mică măsură, prin îngustarea temporară a primei benzi, pe tronsoane scurte, în zona unde se efectuează lucrările propriu-zise. Șoferii sunt rugați să circule cu atenție, respectând semnele de ocolire a zonelor afectate de lucrări. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: