STUDENȚII ANULUI I DE LA ACADEMIA FORȚELOR TERESTRE ȘI-AU LEGAT VIAȚA DE ȚARĂ!

images_foto_102017_0000000000000000000JUUUU

În jurul orei 10.45 a luat sfârșit ceremonia depunerii jurământului militar de către studenții anului I ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

 

Găzduit în sala de sport a instituției, din pricina condițiilor meteo, evenimentul nu a lăsat deopartea sobietea și emoția acestui moment crucial din viața tinerilor acestora minunați care au ales să slujească țării cu prețul vieții. Au rostit cu toții jurământul, cu pieptul plin de speranță, hotărâre și încredere și mai cu seamă cu frunțile luminate și cu inimile înălțate în dragostea de neam… aceea profundă, mare și de necuprins în cuvinte… Au ascultat alocuțiunile oficialităților, au primit binecuvântarea din partea IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și au cântat imnul într-o solemnitate impusă nu de rigorile instituției, nu de regulamentele militare, ci de propria lor simțire. Și mai presus de orice, au respirat adânc aerul acestui prag al vieții, pe care și-o pun chezășie binelui neamului și țării, convinși că prin hotărârea și destinul lor pot pune o temelie, pot face ceva pentru semenii lor, în haina militară, cu iubire, respect și cu acel ceva pe care tot mai mulțintre noi îl iau în derâdere, dar care iată, încă dă rod bun, PATRIOTISMUL.

Eu…, intrând în rândurile fortelor armate, jur credință nestrămutată poporului român și patriei mele.
Jur să respect legile țării, să execut întocmai cerințele regulamentelor militare și ordinele comandanților și șefilor mei, atât în timp de pace, cât și în timp de război.
Jur să nu-mi precupețesc sângele și viața pentru a apăra pământul strămoșesc, independența și suveranitatea patriei.
Dacă voi călca juramântul meu, să suport pedeapsa aspră a legilor patriei mele, România!”

 

Să vă fie într-un ceas bun și Dumnezeu să vă binecuvinteze, dragi ostași!

 

sursa foto: M.Ap.N.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: