TURCAN: Trecerea clasei a IX-a la gimnaziu ar scadea rata abandonului scolar!

Deputatul sibian, Raluca Turcan, este de parere ca abandonul scolar s-ar reduce odata cu mutarea clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu.

Parlamentarul sibian spune ca masura luata de PDL prin care se trecea clasa a IX-a la gimnaziu ar fi scazut abandonul scolar, insa USL s-a multumit doar sa o critice.

Cand a ajuns la guvernare, USL s-a grabit sa o treaca inapoi la liceu fara a se gandi la consecinte. Datele furnizate de Institutul National de Statistica ne arata ca masura luata de catre PDL a fost una buna. Studiile INS arata faptul ca, parasirea timpurie a scolii se dubleaza in perioada trecerii de la gimnaziu la studiile liceale sau profesionale. Conform ultimelor date disponibile, tendinta este una ingrijoratoare. Daca in anul scolar 2009-2010 au parasit invatamantul profesional 8,6% dintre elevii inscrisi in acest ciclu, in anul scolar 2010-2011 cifra parasirilor s-a dublat, ajungand la 19,8%”, spune deputatul PDL, Raluca Turcan..

Turcan sustine mutarea clasei a IX-a la gimaziu si pentru faptul ca daca elevii „ar fi absolvit ciclul gimnazial in clasa a IX-a, la implinirea varstei legale, de a intra pe piata muncii nu ar mai fi fost obligati sa intre in invatamantul liceal sau profesional doar pentru a parasi sistemul peste un an.Pastrand elevii in sistemul gimnazial pana la varsta de 16 ani le oferim sansa sa aleaga daca doresc sa intre in invatamantul profesional, liceal sau pe piata muncii”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: