Un ingeras in ie, din Iacobeni, la Next Star

Cezara Borcea are doar patru anisori și copilareste in matca traditiei insuflata cu dragoste de familie, in comuna Iacobeni, de langa Medias (judetul Sibiu). La vârsta ei, are o pasiune profunda, careia ii dedica sufletul, timpul si vocea, atunci cand nu se tine de sotii sau de lumea papusilor:  muzica populară!

Un îngeraș. Cu un glas cristalin care inca de acum merge pe urmele unei mari artiste, careia aproape ca i-a invatat repertoriul- “doamna Muntilor”- Lucretia Ciobanu. Si cu un cantec de-al marii artiste Cezara a urcat aseara pe scena cunoscutei emisiuni Next Star, de unde a impresionat juriul si mai cu seama pe “colega de breasla” Maria Carneci.  

Micuța de doar patru anișori a cantat cu tot sufletul, cu pasii potriviti, dar nu numai ea s-a remarcat, ci si familia sa, cu totii- mama, tata si surioara de numai doi anisori venind la emisiune in portul traditional.

… Si chiar daca sortie nu au trimis-o catre finala, Cezara, odata prezenta pe scena de la Next Star si inzestrata cu voactie, perseverenta si pasiune pentru traditie, are mai departe toate sansele sa devina un reper in folclorul pe care il indrageste atat. Felicitari!

 

sursa foto: nextstar.a1.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: