Un MESTER intr-ale sunetului- MANOLE si chitaristi cu duimul aduc chitara in inima sibienilor!

Motto: Chitara mea nu este un obiect. Este o prelungire a sinelui meu. Este cine sunt eu.(Joan Jett)

 

Comunitatea chitariștilor din Sibiu va pregateste o supriza pe.. portativ. Nu una oarecare, una de proportii! Cu sprijin din întreaga țară, chitariștii din Sibiu vor oferi pe 3 octombrie in Piata Mica un spectacol unic pentru România, un concert demn de un record, în care vor cânta la unison aproape 200 de chitariști. Până în acest moment, peste 60 de chitariști din întreaga țară și-au anunțat online intenția de a participa la acest eveniment inedit.

Asa cum sustin initiatorii acestui ingenios proiect, Sibiu Guitar Meeting este punctul culminant al ideilor celor de la Asociația Culturală Play, promotor înfocat al educației prin muzică. Cercurile de chitară inițiate de asociație au fost dezvoltate anul acesta într-un proiect amplu derulat pe parcursul a trei luni. Astfel, 150 de copii au fost inițiați de Manole, chitaristul formației Antract, și ceilalți profesori ai asociației, în tainele instrumentului cu șase corzi, ale carei sonoritati se regasesc in timpuri imemoriale (Particula finală „-tar” (adaptată limbii române, „-tară”) din denumirea instrumentului însemna „coardă” în limba sanscrită; la urma urmei, Chitara este, însă, doar un membru al familiei tanburului. În fapt, cea mai veche reprezentare a unui instrument care să aibă fizionomia unei chitare (nu doar trăsăturile unui tanbur) a fost găsită în Turcia, la Alaca (1300 î.Hr., cultura hittită))

N au lipsit, insa, si o alta componenta extreme de apreciata a proiectului: taberele organizate în Mărginimea Sibiului, unde pe lângă cântări și exerciții, cei mici au avut ocazia să socializeze și să pună bazele unei comunități muzicale cu viitor promitator.

Si ca totul sa capete o aura pe masura, profesorii de chitară ai Asociației Culturale Play au orchestrat 8 piese celebre din repertoriul international pe înțelesul tuturor și cu un nivel tehnic scăzut, tocmai pentru a fi accesibile inclusiv chitariștilor începători.

Evenimentul va incepe la ora 11.00 si va pune in lumina farmecul unuia dintre cele mai populare instrumente simbol al tineretii, romantismului si dragsotei pentru sunetul frumos: CHITARA.

Vorba aceea: “Fără muzică, viața ar fi o greșeală”, cum spunea Friedrich Wilhelm Nietzsche.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: