VREMEA VITREGĂ FACE VICTIME! Turiști rămaşi pe crestele Munţilor Făgăraş, recuperaţi de salvamontişti. Un tânăr, găsit în stop cardio-respirator, a decedat la orele prânzului la SCJU Sibiu

images_foto_092018_AAAAASA

Doi turişti au rămas blocaţi în zona de creastă a Munţilor Făgăraş. Aceştia au fost găsiţi de salvamontişti, un tânăr fiind, la sosirea salvatorilor, în stop cardio-respirator. Echipajele de urgență au început manevrele de resuscitare la o cabană: târărul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu.

 

Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David spune că turiştii au fost găsiţi în cursul nopții de luni spre marţi, fiind vorba de o tânără şi un tânăr, în vârstă de 22-23 ani.

Tânărul era în stop cardio-respirator, fapt ce a impus manevre de resuscitare la o cabană, pacientul fiind preluat ulterior de un echipaj SMURD şi dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Sibiu. Acolo s-au continuat manevrele de resuscitare. În sprijin a venit şi o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cu un aparat automat de compresiuni toracice.

*Din păcate, sunt vești triste. Așa cum declară purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriță, S-a declarat decesul bărbatului, în jurul orei 12.50. este vorba de un tânăr de 22 de ani din Sălaj, internat cu hipotermie severă și stop cardio-respitaror. S-au întreprins toate măsurile specfice, s-au făcut manevre de resuscitare, dar, din păcate, trupul turistului a cedat.

Aceeși sursă precizează că și tânăra a fost internată, aceasta fiind în stare stabilă, conștientă, numai cu ceva degerături nu foarte grave, la mâini.

Totodată, o patrulă Salvamont din Bâlea a intervenit, luni seară, și pentru salvarea altor doi turişti aflaţi în zona de creastă, în apropiere de Lacul Bâlea.

„Au fost alertaţi şi colegii de la Salvamont Argeş şi jandarmii montani. Condiţiile meteo sunt extrem de dure. Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă este alertat şi un echipaj medical”, a precizat Adrian David.

 

 

sursa foto: Dispeceratul Național Salvamont

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: