„Acum este momentul să le mulțumim celor care și-au dat viața pentru țară dar și să le arătăm toată aprecierea noastră veteranilor de război” MESAJUL VICEPREȘEDINTELUI CONSILIULUI JUDEȚEAN SIBIU, WIEGAND FLEISCHER, la Simpozionul dedicat zilei de 9 MAI

images_foto_052017_SSSSSSSSSSSS

Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand Fleischer a participat luni, 8 mai, la simpozionul ”Tripla semnificație a zilei de 9 Mai în istoria națională”, găzduit de Cercul Militar. Evenimentul a fost organizat de Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” în colaborare cu Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – Astra Sibiu , Universitatea ”Lucian Blaga” și Cercul Militar Sibiu. În cadrul simpozionului au fost prezentate comunicări științifice cu tema: ”140 de ani de la cucerirea Independenței de Stat a României – documente de arhivă”; ” Reuniunea femeilor române din Sibiu și Războiul de Independență”; ” Războiul de Independență în literatura română”; ” Omagiu eroului de la Breznița ”;” 9 Mai Ziua Europei. Trecut, prezent și viitor .”

 

”Ziua de 9 mai are o triplă semnificație pentru români. Se împlinesc 140 de ani de la proclamarea Independenței de Stat a României, ceea ce a făcut ca țara să fie recunoscută de puterile europene ca una independentă de a decide pentru ea. Mihail Kogălniceanu declara în Parlamentul țării:”Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”. A fost momentul așteptat de toți românii după ce armata română a triumfat în bătăliile purtate. Independența țării a fost câștigată cu jertfa ostașilor cărora le aducem un omagiu și de care nu trebuie să uităm niciodată. Datorită lor suntem o națiune liberă, iar libertatea este lucrul cel mai de preț.
Tot în 9 mai este marcată și ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Armata română a avut o contribuție importantă la victoria obținută pe câmpul de luptă în anul 1945. Acum este momentul să le mulțumim celor care și-au dat viața pentru țară dar și să le arătăm toată aprecierea noastră veteranilor de război.
În urmă cu 10 ani, tot pe 9 mai, România se alătura Uniunii Europene. Iar de-a lungul acestui deceniu am văzut cu toți cât de important este să faci parte din marea familie a Europei. Posibilitatea de a călători și de a cunoaște și alte țări, schimburile de experiență, dar și investițiile derulate de-a lungul anilor sunt doar câteva din beneficiile obținute din anul 2007 ” a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand Fleischer.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: