ArgEnTango – Poveste de toamnă pe ritmuri de Astor Piazzola. La Thalia, pe 28 octombrie!

Seria de concerte reunite sub genericul „Anotimpuri” continuă la Sibiu cu Toamna – „Piazzola, o poveste autentică” susţinut de ansamblul ArgenTango. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, vineri, 28 octombrie cu începere de la ora 19. Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Eventim.

Când tangoul şi-a făcut apariţia în lumea veche în 1910 a declanşat o frenezie a dansului, aproape o manie, care a atacat toate categoriile de vârstă şi toate clasele sociale cu aceeaşi virulenţă… această nebunie a dansului indica era omului maşinilor… care are tot atâta nevoie de dans ca şi cel primitiv. Şi pentru el dansul înseamnă viaţa la un alt nivel. (Curt Sachs)

 

După succesele răsunătoare ale turneelor „Vă place Bach?”, „Vă place Brahms?”, „Vă place Tango?”, îndrăgita solistă Analia Selis reunește în jurul său muzicieni excepționali pentru un nou proiect unic în România: ArgEnTango. Obiectivul acestuia exprimă în cel mai autentic mod cu putință muzica compusă de Astor Piazzolla, supranumită “soundtrack” al Buenos Aires-ului. Cu o puternică tripletă argentiniană formată din binecunoscuții Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), venit special în România pentru acest proiect, se adaugă doi muzicieni români de mare valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). ArgenTango își propune să aducă publicului o latură necunoscută a lui Piazzolla în România. Multe dintre cele mai cunoscute piese vocal-instrumentale sunt susținute de marii poeți J. L. Borges și Horacio Ferrer. Beneficiul realizat de Piazzola tangoului este enorm, în special aducerea acestuia la un nivel academic foarte înalt și, implicit, pe cele mai importante scene ale lumii, lucru de neconceput înaintea lui. Aranjamentele și transcrierea făcute de Mariano Castro, pentru acest ansamblu, sunt construite în jurul minunatului instrument pe care Piazzolla l-a făcut atât de cunoscut: bandoneonul. Omar Massa este unul dintre cei mai apreciați reprezentanți tineri ai acestui instrument.

Piazzola, o poveste autentică” continuă seria de concerte „Anotimpuri”. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, vineri, 28 octombrie cu începere de la ora 19.

Așadar, poftiți la spectacol. Și purtați acest gând: Iubirea este tango iar tango-ul este iubire! Da. Este un dans si totusi este cu mult mai mult decat oricare dintre dansuri. Este o conversatie intre doua suflete, doua inimi si doua trupuri.(Ilona Glinarsky)

Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Eventim (Librăria Humanitas, magazinele Orange, Vodafone, Germanos).

Preţul unui bilet este de 10 şi 20 lei.

 

Analia SELIS

După binecunoscuta carieră în muzica comercială, Analia își directionează activitatea către muzica autentică argentiniană, tangoul. Cele două ediții ale turneului Vă place Tango?, cât și proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentica a unui argentinian.

Omar MASSA

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa este present permanent pe scene ale marilor orchestre din America, Europa și Asia. Omar este component și fondator al cvartetului de bandoneoane Quatrotango și este invitat frecvent pentru a susține masterclass-uri în întreaga lume. Vine în România special pentru proiectul orchestrei TANGO ARGENTINO.

Rafael BUTARU

Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret a României și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al Festivalului Sonoro, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții.

Datorită polivalenței sale muzicale și a altruismului ce îl caracterizează, Fundația Principesa Margareta l-a ales, din 2014, pentru a fi mentor și lector generațiilor de copii talentați ai României.

 

Răzvan SUMA

Solist concertist al Orchestrelor Radio și profesor la Universitatea de Muzică București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului. Din anul 2016, Răzvan Suma este și Director al Orchestrelor și Corurilor Radio.

 

Mariano CASTRO

Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupă, dar și in calitate de pianist și chitarist, solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: