Autoritățile au prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile

stare-de-alerta

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi, 5 august 2021, hotărârea nr. 53 prin care se aprobă prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesare pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Am aprobat prelungirea stării de alertă şi nu se modifică nimic în acest moment, lucrurile rămân aşa cum au fost prezentate ele până acum”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
Starea de alertă se va prelungi din data de 11 august 2021 pentru încă 30 de zile, măsura fiind introdusă pentru prima dată anul trecut, în 15 mai 2020, și apoi prelungită succesiv.

Printre măsurile aflate în vigoare în timpul stării de alertă se numără: menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

Documentul adoptat de CNSU nu propune modificări față de prevederile aflate deja în vigoare. Competițiile sportive se pot susține pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, doar cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

De asemenea, printre evenimentele permise sunt organizarea de nunți și botezuri, în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult 300 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: