Cu o lună înainte de începerea școlii, numeroși medici nu recomandă vaccinarea copiilor, dar nu se bazează pe date științifice

vaccin-elevi-stiri-botosani.jpg

Vaccinarea copiilor de peste 12 ani a început în data de 1 iunie cu vaccinul produs de compania Pfizer, iar de la 1 august s-a adăugat și vaccinul Spikevax (Moderna).

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a declarat pentru G4Media.ro, că până pe data de 2 august au fost vaccinați 27.697 (12 – 15 ani) cu cel puțin 1 doza și 141.749 (16 – 19 ani) cu cel puțin o doza. Cei mai mulți tineri au deja schema completa de vaccinare.

Pentru două luni de campanie, cifrele sunt modeste, iar îngrijorător este faptul că numărul medicilor din România care nu recomandă vaccinarea copiilor este mare, însă opinia lor nu se bazează pe studii și pe argumente științifice, au declarat medici și șefi de spitale consultați de G4Media.ro.

Totodată, în prezent nu există o campanie de informare pentru vaccinarea copiilor având ca public țintă părinții. În plus, și în rândul profesorilor se manifestă un grad mare de reticență.

Și totuși, ce motive au medicii să fie împotriva vaccinării?

G4Media.ro a stat de vorbă cu mai mulți medici, iar unul dintre aceștia a explicat sub rezerva anonimatului, că la această vârstă, copiii ”sunt în perioadă de dezvoltare fizică și hormonală” și că ”încă nu se cunosc toate efectele vaccinului”.

Pe de altă parte, medicul mai susține că ”miocardita este unul dintre efectele adverse cu un procent destul de ridicat în cazul copiilor vaccinați”. El mai susține că la această vârstă, copiii au oricum ”o imunitate ridicată”.

Pe de altă parte, un șef de spital din București a admis pentru G4Media.ro că numărul medicilor care nu recomandă părinților să-și vaccineze copiii a luat proporții de ”fenomen”, dar nu există probe că vaccinul ar face rău copiilor.

Citește articolul complet AICI.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: