Blaga: Nu voi intra in cursa interna pentru alegerea candidatului PDL la prezidentiale!

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, spune ca in cursa pentru alegerea candidatului la prezidentiale nu intentioneaza sa participe.

Consfatuirile pe tema alegerii candidatului la alegerile prezidentiale din 2014 vor incepe de luni. Cel mai devreme termen in care PDL ar putea sa isi anunte contracandidatul USL la presedintia Romaniei ar putea fi luna decembrie. Blaga spune ca daca PDL ii va cere sa fie el candidatul PDL la prezidentiale, va renunta la functia de presedinte PDL.

Democrat liberalii incep de saptamana viitoare discutiile pentru alegerea candidatului la prezidentiale din 2014 iar desemnarea candidatului va avea in cel mult trei luni.

„Una dintre temele de luni de la Comitetul Director eu cred ca va fi tocmai stabilirea calendarului de desemnare a candidatului nostru pentru functia de candidat la functia de presedinte al Romaniei. Este o mare responsabilitate. Cred ca acest calendar trebuie sa se deruleze pe o perioada decembrie anul acesta”, a declarat la Sibiu, presedintele PDL, Vasile Blaga.

Intrebat daca el va intra in cursa pentru a castiga functia de candidat la prezidentialele de la anul, Blaga a spun ca:

„Asa cum am sustinut la Conventia Nationala sunt consecvent: locul presedintelui partidului este la Modrogani, nici la Palatul Victoria, nici la Palatul Cotroceni, de aceea nu voi intra in aceasta competitie interna. Daca voi accepta, daca partidul imi va cere la un moment dat sa ocup o functie publica din nou, sa stiti ca nu sunt ahtiat dupa functii publice. In afara de premier si de presedinte am avut toate functiile posibile: am fost prefect, am fost ministru de cinci ori si vicepremier, atunci altcineva va trebui sa fie presedintele partidului. Eu nu-mi schimb parerea. Eu nu sunt Ponta sau Antonescu. Cand am spus ca-i alba, e alba. Ce am spus cand nu eram presedinte de partid, este cu atat mai valabil acum cand sunt presedinte de partid”, a explicat Blaga la Sibiu.

Impreuna cu presedintele PDL, Vasile Blaga, s-a aflat si prim vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, care se pare ca nici el nu este interesat de functia de contracandidat al lui Crin Antonescu la prezidentiale.

„Sunt intr-un turneu de a cunoaste baza partidului. Cred ca orice lider trebuie sa stie care sunt problemele nu numai la nivel central, ci si la baza partidului. Orice discutie legata de orice alt proiect este subsecventa acestui proiect. In aceasta etapa atentia mea este concentrata pe guvernul alternativa si pe legatura, coordonarea, cooperarea pe care mi-o doresc cu filialele”, a declarat Catalin Predoiu.

Vasile Blaga si Catalin Predoiu se afla in vizita la Sibiu unde vor merge si la Zilele comunei Sadu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: