Dacă batjocorești drapelul, inmul sau stema României poți ajunge DUPĂ GRATII!

STOP defăimării și batjocurii la adresa însemnelor naționale! În această dimineață, 37 de parlamentari social – democraţi au iniţiat și depus un proiect legislativ care prevede pedepse drastice pentru cei care dispreţuiesc sau iau în derâdere însemnele naţionale ale României.

Astfel, proiectul legislativ depus astăzi propune introducerea în Codul Penal a pedepselor pentru dispreţul manifestat faţă de însemnele naţionale ale României.

Proiectul de lege de modificare şi completare a Codului Penal se află pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Senatului, primă Cameră sesizată în acest caz, după cu anunță www.informatia.net .

Prin articolul nou introdus, alin.1, fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Conform alin.2, fapta săvârşită în public prin care se exprimă dispreţ pentru emblemele sau însemnele de care se folosesc autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Expunerea de motive care însoțește această inițiativă- firească la drept vorbind- aduce următoarele explicații:

“Dezincriminarea manifestărilor cu dispreţ faţă de însemnele naţionale menite să descurajeze şi să pedepsească acţiuni cu un asemenea caracter poate conduce la exacerbarea acestor manifestări de dipreţ nu doar ca şi număr, ci şi ca mijloace de realizare, ce merg de la forme verbale (cuvinte, discursuri, lozinci injurioase la adresa însemnelor sau emblemelor statului sau ale autorităţilor) la cele scrise (articole cu conţinut ofensator, desene etc.) sau îmbracă aspectul unor fapte (gesturi obsecene, mimică dispreţuitoare) sau acte materiale (distrugere, degradare, alterare) sau prin neîndeplinirea unor semne de respect sau omiterea arborării drapelului României în cazurile prevăzute imperativ de lege”.Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: