Din 15 ianuarie se încaseaza impozitele locale la Sibiu. Între timp, primarul Johanis pregateste majorarea cu 16%!

Taxele si impozitele locale se majoreaza la Sibiu, in 2013

Directia Fiscala Locala Sibiu a anuntat ca va începe încasarea taxelor si impozitelor locale aferente anului 2013 din data de 15 ianuarie 2013. Acestea ar putea fi cu 16% mai mari decat anul precedent!

 „Ghişeele Direcţiei Fiscale sunt deschise încă din data de 3 ianuarie, însă contribuabilii pot achita doar taxe şi impozite fără debit, cum ar fi amenzi sau taxe pentru emiterea cărţii de identitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Până atunci, însă, primarul Klaus Johanis a convocat o şedinţă de Consiliu Local, în data de 8 ianuarie 2013, în care a propus aplicarea noilor valori luate prin hotărârea Guvernului Ponta, în 27 decembrie 2012 şi revocarea HCL 424/2012, prin care au fost aprobate taxele şi impozitele locale pentru 2013, dar la vcalori mai mici cu cele propuse acum. Asta înseamnă o majorare a taxelor şi impozitelor locale cu 16%, comparativ cu anul 2012.

Trebuie menţionat şi faptul că persoanele juridice din Sibiu plătesc au plătit şi vor plăti impozite mai mari cu 20%, comparativ cu limita stabilită de Guvern, în cazul impozitului pe clădiri, al impozitului pe teren, al impozitului pe mijloacele auto, precum şi în cazul taxelor de autorizare construcţie sau desfiinţare construcţie

De asemenea, în cazul contribuabililor care vor plăti până la data de 15 martie 2013, suma integrală prevăzută pentru acest an, bonificaţia propusă este de 5%, în timp ce în alte localităţi se aplică 10%, care este maximul admis.

La subsolul articolului, este ataşat proiectul de hotărâre promovat de primarul Klaus Johanis în şedinţa Consiliului Local din 8 ianuarie 2013.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: