S-a stabilit: AUTOSTRADA SIBIU- PITESTI va traversa „o zonă care nu atrage mari probleme sau orgolii”

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a facut, insfarsit, cateva anunturi cu privire la deciziile luate vis-a-vis de soarta autostrazii Sibiu-Pitesti! Ministrul a declarat că autostrada Sibiu-Piteşti ar putea fi finalizată în 2020. Studiul de fezabilitate urmează să fie realizat anul viitor, în timp ce construcţia va dura 3 sau 4 ani.

„Fezabilitatea va trebui făcută în mod serios, cu studii geo, cu studii topo (geotehnice şi topografice, n.r.), sunt lucrări care nefăcute au stat la baza greşelilor pe care le constatăm, de genul Orăştie-Sibiu, deci nefăcute bine. Ele vor trebui făcute temeinic, ca să putem să avem o bază pentru proiectare corectă şi, după aceea, pe baza unui proiect bine fundamentat să putem să facem pasul următor, o construcţie pe care să nu trebuiască să o demolăm ulterior. Studiul de fezabilitate pentru Piteşti-Sibiu este deja în derulare, s-a împărţit pe cinci tronsoane. Două din ele la capete, care ridică mai puţine probleme de mediu, (…) au început şi ar fi trebuit să se termine chiar în această perioadă în care discutăm acum. Celelalte trei, de la mijloc, au probleme de mediu, în sensul că se află în Natura 2000, şi acolo durează ceva mai mult”, a afirmat Costescu, citat de dcnews.ro.

Astfel, studiul de fezabilitate ar urma să fie finalizat în iulie 2016, când vor fi anunţate valoarea investiţiei şi data lansării.

De asemenea, o alta veste confirma ca, in urma unor consultări publice, a fost in sfarsit stabilit traseul autostrăzii, respectiv varianta trei din cele cinci propuse.

„Este vorba de varianta trei. O zonă care nu atrage mari probleme sau orgolii, pentru că trosoanele de mijloc sunt peste munte şi nu hotâram dacă trecem printr-o localitate sau alta, ci de fapt dacă mergem pe o vale sau alta, deci nu au fost foarte mari dispute pe această temă”, a precizat Costescu pentru Mediafax.

 

 

sursa foto: www.gandul.info

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: