Sala Thalia, DISEARA: „Carmina Burana” de Carl Orff

 

Saptamana incepe la Sala Thalia sub semnul unui eveniment muzical din seria celor care compun actuala editie  a Sibiu Opera Festival. Melomanii au in aceasta seara ocazia sa se bucure de Cantata scenică “Carmina Burana” de    Carl Orff.
Soliști: Irina Ionescu – soprană, Liviu Iftene – tenor, Adrian Mărcan – bariton 
Participa Corul și orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca
Dirijor: Gabriel Bebeșelea

Fascinanta capodoperă care l-a făcut celebru pe Carl Orff se reia, acum, la Sibiu, într-o distribuție promițătoare, cu un trio solistic despre care se vorbește din ce în ce mai mult în lumea artei lirice din România dar și de peste hotare. 
Carmina Burana a fost compusă de Carl Orff între 1935-1936, pe baza unor texte și melodii medievale din sec. XII-XIII. În cadrul a trei părți (cu peste 20 de numere), subiectele textelor (în latină, germană și franceză) se referă într-un mod naiv la natură, dans, viață și dragoste. Muzical, compozitorul folosește ritmuri pulsatorii, o melodică simplă, armonii noi, o orchestrație modernă. De la prima audiție (8 iunie 1937, Frankfurt am Main) și până în prezent, Carmina Burana se bucură de o celebritate fără precedent și pare a nu-și pierde nicicând din valoarea expresivă. 

Evenimentul este programat pentru ora 19.00.

 

 

Preţ bilet: 16 lei*

 

 

Sursa foto: www.mediafax.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: