Sibiu Jazz Festival, editia 2012, in premiera si exclusivitate la TVR

Miercuri, 9 ianuarie, si joi, 10 ianuarie, TVR 2 va transmite de la miezul noptii primele doua episoade cu inregistrarile efectuate in exclusivitate de Televiziunea Romana la cea de-a 42-a editie a Sibiu Jazz Festival desfasurat in luna mai 2012.

 

Este cel mai vechi festival de acest gen din România şi unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat „Capitala Jazzului” din România. „Sibiu Jazz Festival” este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului care l-au onorat, de-a lundul anilor, cu prezenţa.

Ediţia 2012 nu a făcut excepţie iar fanii vor avea acum ocazia de a urmări la TVR 2 înregistrări ale celor mai importante recitaluri şi momente, inclusiv Gala Laureaţilor la care au participat cei mai tineri artişti ai genului din România.

Miercuri, de la ora 24.00, primul episod al seriei TVR 2 va prezenta, pe parcursul a 50 de minute, evoluţia artistului care, la cei 75 de ani, are cele mai multe înregistrări din istoria jazzului. Este vorba de americanul Ron Carter cu “The Golden Striker Trio” (Ron Carter – contrabas, Donald Vega – pian, Russell Malone – chitară), feat. Rolando Morales – Matos (percuţie).

Joi, 10 ianuarie, de la ora 23.50, Sibiu Jazz va continua cu recitalul susţinut de Chano Dominguez “Flamenco Sketches” (Spania). Alături de Chano Dominguez (pian) vor evolua Horacio Fumero (contrabas), Blas Cordoba (vocal/percuţie) şi David Xirgu (tobe).

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: