ULTIMA ORĂ! Guvernul proiectează o Ordonanță de Urgentă! Vizați sunt bugetarii cu salarii mici

Guvernul propune, în ședința de azi o Ordonanță de Urgență care să poată „echilibra” salariile cele mai mici ale bugetarilor. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Dacian Cioloș. Premierul a explicat că ordonanța ar trebui să se poată aplica din a doua jumatate a acestui an și a motivat-o prin nevoia de a corecta anumite lucruri „imorale sau chiar ilegale” din salarizarea bugetarilor. Cioloș a mai anuntat ca Executivul va pune în dezbatere publică și un proiect de lege privind salarizarea unitară a bugetarilor, împreună cu un proiect de lege privind reforma administrativă, după cum consemnează HotNews.ro.
Pentru azi este programată o primă discuție pe marginea proiecutului Ordonanței de Urgență, urmând să poată fi adoptat chiar săptămâna viitoare, după discuțiile cu partenerii sociali.
Așa cum a declarat presei, premierul crede că Ordonanță de Urgență este necesară în vederea unei corectări imediate a disfuncționalităților legate de salarizarea bugetarilor, una dintre categoriile sociale pe post de cobai în ultimul sfert de secol…

Totodată, șeful Executivului a mai spus că
 guvernanții „Vor corecta și o parte din problemele care apar acolo unde în aceeași categorie de funcționari, cu aceleași responsabilități, putem avea salarii diferite, pentru că oamenii au fost recrutați în perioade diferite”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: