Un șofer băut a făcut un pocinog la semafor… I-a plecat mașina și a ciocnit o alta!

images_foto_032018_ABBB

 

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, în municipiul Mediaș, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Covasna, în vreme ce conducea un autoturismul pe strada Gării, iar la intersecția cu Șoseaua Sibiului, în timp ce staționa în așteptarea culorii verde a semaforului, pe un sector de drum în pantă ușoară, nu a asigurat autovehiculul. Acesta s-a mișcat în spate, unde a acroșat un alt autoturism.

 

În urma evenimentului, au rezultat, din fericire, doar pagube materiale.

Șoferul vinovat de producerea evenimentului a fost testat alcoolscopic de polițiștii rutieri, iar rezultatul a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, conform art. 336 alin.1 din Codul Penal.

 

GHID LEGISLATIV

Art. 336 din Codul Penal

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: