Trenul Connecting Europe Express, întâmpinat la Sibiu, cu bucate ca-n poveste, cu… JUNI si cu Fanfara Garnizoanei

trenuu
“Trenul Connecting Europe Express sosește pe linia 3 la ora 13.32.” s-a auzit astăzi în sistemul de informare a Gării Sibiu. Primarul Astrid Fodor și viceprimarul Corina Bokor au fost gazda oaspeților europeni care au sosit în Sibiu cu acest tren aniversar, care marchează Anul european al căilor ferate.
Inițiativă ingenioasă a Comisiei Europene, traseul acestui tren menit, cumva, să unească spirite, gânduri, comunități, speranțe… parcurge orașe europene importante, plecând din Lisabona în 2 septembrie, iar punctul final al călătoriei fiind Parisul, în 7 octombrie.
“A fost o plăcere să primim oaspeții și să le arătăm puțin din ce înseamnă Sibiu, în scurtul lor popas în orașul nostru. În egală măsură, a fost o bună ocazie de a transmite oficialilor europeni necesitatea unei mai bune conectări a Sibiului cu sistemul național și european de căi ferate, având în vedere că orașul nostru este o destinație turistică apreciată, purtând de doi ani titlul de European Best Destination. Am subliniat și faptul că este nevoie de investiții masive și urgente în infrastructura feroviară din România pentru ca aceasta să reprezinte într-adevăr o variantă viabilă de călătorie și mi-am exprimat încrederea că autoritățile din România vor face acest lucru.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
La sosirea în Sibiu, delegația a fost întâmpinată cu pâine și sare, cu cântecele Fanfarei Garnizoanei Sibiu, cu mâncare tradițională din zona Sibiului și muzica populară  interpretată de demnii reprezentanți ai legendarului Ansamblu Cindrelul Junii Sibiului- o emblemă a folclorului local și național..

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: